Zonnebril in de sneeuw? Doen!

december 11, 2015

Veel mensen vragen zich af: is het wel nodig een zonnebril bij het skiën?
Wij vinden van wel. Hoe hoger je je bevindt, hoe meer schadelijke UV-straling het licht namelijk heeft. En dat licht weerkaatst ook nog eens op de sneeuw waardoor er meer licht in de ogen komt.

Tijd voor wat extra informatie en tips voordat de ski-vakanties weer beginnen!

Een zonnebril of goggle (zie foto) is daarom voor iedereen die skiet zeer aan te raden, maar bij kinderen nog net even wat meer.
Kinderogen hebben namelijk een grotere pupil en de lens in het oog neemt minder UV-straling op, waardoor er meer straling in het oog zelf terecht komt. Dit kan uiteindelijk schade geven aan het netvlies.

Belangrijk is om een zonnebril of goggle met een goed UV-filter, liefst categorie 3 te dragen. Hiermee wordt de meeste schadelijke UV-straling tegengehouden.
En de zonnebril mag best wat groter zijn, zodat er minder licht langs de bril in de ogen terechtkomt.

Bij Yoep hebben we superhippe goggles van Vingino met zo’n filter. Deze zijn met een speciale bril in de goggle zelfs op sterkte te maken. Hij staat ook op de foto bij deze blog. Ziet er stoer uit toch?!

Maar daarnaast hebben we een tal van mogelijkheden in zonnebrillen van verschillende merken. Denk aan Ray Ban, Paprika, Very French Gangsters en Tartine et Chocolat. Al deze brillen hebben zo’n goed UV-werend glas.

En de zonnebrillen die we op sterkte maken hebben ook diezelfde bescherming in het glas.

Tips

Goggle af; zonnebril op! Want ook als je niet skiet, moet je je ogen beschermen tegen UV licht.

Laat je goed informeren bij het aanschaffen van de skibril over het type glas dat in de bril zit.

Overweeg een gepolariseerd glas, want deze glazen nemen heel veel schitteringen weg en geven daardoor een helderder beeld dan niet-gepolariseerde glazen. Bij Yoep kun je komen kijken wat het verschil is tussen deze glazen.

Voor wat extra informatie over de bescherming van je ogen in de sneeuw, check ook https://oogfonds.nl/oogvoorbescherming/tipsjuisteskibril/
Of kom even langs!

Evelien en Mandy

Mijn kind zet zijn bril niet opDe prinses met de bril