De prinses met de bril

maart 14, 2016

‘Waarom is er geen prinses met een bril?’ Een vraag die we nu een aantal keer in de winkel hebben gehoord van de kinderen die in onze winkel komen.
En ze hebben gelijk, waarom zien we die eigenlijk nooit?

Volgens het CBS draagt zo’n 12% van de kinderen t/m 12 jaar een bril. Dat is toch meer dan 1 op de 10 kinderen. Waarom zijn er dan nooit prinsen en prinsessen met een bril?

Deze vraag hebben we ook getwitterd naar de RVD, maar we kregen slechts een foto geretweet van Amalia met een zonnebril. Want ook zij kenden geen échte prinsessen met een bril.

Dan de prinsessen in de sprookjes maar proberen. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester, Ariël, Belle, Anna en Elsa dragen allemaal geen bril.
Of de prinsen in de sprookjes; Aladdin, Adam (Belle en het Beest), Eric (de Kleine Zeemeermin) of ‘Prins’ (Sneeuwwitje). Ook niet!

Wel draagt een van de zeven dwergen (Doc) een bril, en brilsmurf natuurlijk. En de Minions! Maar dit zijn geen prinsen. En geen supergave brillen overigens.

Wij vinden dat niet meer van deze tijd. Vroeger waren er natuurlijk veel minder mooie brillen, dus logisch dat de prinsessen liever geen bril droegen in de oude sprookjes. Maar tegenwoordig zijn er genoeg supermooie en stoere brillen die ook bij prinsen en prinsessen heel goed zouden staan.
Misschien moeten we onze vraag stellen aan hun geestelijk ouders; de heren en dames van Disney, Pixar, Grimm, etc.
Want niemand zou zich moeten schamen voor een bril, ook de sprookjesfiguren niet.

Of ze dragen toevallig allemaal contactlenzen, omdat ze meestal al wat ouder dan de kinderen zijn. Dat zal het natuurlijk zijn.
Voorlopig maken wij de prinsen en prinsessen die bij Yoep komen nóg mooier met een bril. Maar hoe gaaf zou het zijn als in de volgende Disney-film de prinses een bril draagt?

Evelien en Mandy

Bron: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-3849-wm.htm

Zonnebril in de sneeuw? Doen!Brilvoorschrift