Contactlenzen voor kinderen

 • Contactlenzen voor kinderen en jongeren zijn een goed alternatief voor als je liever geen bril draagt. Onder goede begeleiding meten we bij kinderen harde (stabiele) en zachte lenzen aan.

  Dat doen we niet zomaar. We gaan uitgebreid na of het mogelijk is om contactlenzen te dragen en adviseren welke lenzen het best bij je ogen passen. We meten zorgvuldig een lens aan die past bij hoeveel uur je lenzen wilt dragen. Ook krijg je een uitgebreide instructie mee, zodat je goed met de lenzen om kunt gaan. En natuurlijk controleren we regelmatig je ogen.

  En o ja, voor contactlenzen kun je niet te jong zijn. Er is geen minimum-leeftijd. Je moet natuurlijk wél gemotiveerd zijn om lenzen te dagen. En je moet de lenzen er zelf in kunnen zetten en weer uithalen. Het ene kind is er eerder aan toe dan het andere kind. Vandaar dat we de vraag ‘wel of geen lenzen’ niet aan een leeftijd willen koppelen. We gaan er liever over in gesprek met het kind en de ouders.

  Voordelen van lenzen voor kinderen

  Maar waarom zou je als kind lenzen willen hebben? Nou daar kunnen goede redenen voor zijn. Je ziet met lenzen geen rand van het montuur bijvoorbeeld. Ook kan het prettiger kijken zijn als er een groot verschil in sterkte is tussen de twee ogen. En – reden 3 – kinderen zetten bij het sporten soms liever hun bril af. Bij lenzen hoeft dat niet. Je kunt ze veilig in houden.

  Nadelen van lenzen voor kinderen

  Het dragen van lenzen voor kinderen heeft ook een aantal nadelen. Het kost even tijd om de lenzen in te zetten, uit te halen en schoon te maken. Vervelend werkje misschien, maar wél noodzakelijk voor de kwaliteit van je ogen. Je hebt dus een beetje discipline nodig als je lenzen gaat dragen.

  Yoep Oogzorg is dé specialist op het gebied van contactlenzen voor kinderen in Utrecht en omgeving. Wel of geen lenzen? Kom er eens over praten. Jij en je ouders zijn altijd welkom. Ook als je na het gesprek toch liever een gewone (of juist geen gewone) kinderbril zou willen. Het gaat er om dat de klant – klein en groot – tevreden is. U kunt bij ons ook terecht voor oogzorg in alle vormen en maten.

  Ook goed om te weten: wij zijn gediplomeerd om de meeste oogonderzoeken te doen.

  Kom even langs of maak hier een afspraak.

  Draag je liever een bril?